06/09/2021

Daar vind ik iets van # 13

Mag je je eigen mening hebben? Nee dus. Veel mensen gaan sowieso mee in hoe het hoort en waar hoor je dan bij en dien je dan dezelfde mening te hebben als de mensen uit je peergroup.
Durf je te zeggen dat Rutte weg moet of dat jonge startende Nederlanders ook recht hebben op een huis. Een jonge man heeft al jaren de wens om bij de politie te komen. Hij heeft er hard voor gewerkt. Hij is voor de derde keer afgewezen, Tja zei hij ik ben geen vrouw en niet gekleurd……..
Hieronder even iets voor jezelf bepalen

De Krokodillenrivier.
Er was eens een vrouw die Anna heette. Zij was verliefd op Dorus. Dorus woonde aan de oever van een rivier. Anna woonde aan de overkant. De rivier die de twee geliefden scheidde, zat vol krokodillen, tuk op mensenvlees. Op een dag wilde Anna de rivier oversteken om bij Dorus te komen. Het trof slecht, want een storm had de brug volledig weggeslagen. Daarom ging Anna naar Simon, de kapitein van een rivierenboot, om hem te vragen haar over te zetten. Simon zei dat hij dat graag zou doen op voorwaarde dat zij eerst met hem naar bed ging. Anna weigerde meteen en ging naar haar vriend Iwan en legde haar probleem voor. Maar Iwan had geen zin om in het probleem betrokken te raken. Anna had toen het gevoel dat ze geen keus had en ging terug naar Simon om zijn voorwaarde te accepteren. Simon hield zijn belofte en leverde haar af in de armen van Dorus. Toen Anna Dorus vertelde wat ze had moeten doen om de rivier over te komen, gooide Dorus haar vol verachting de deur uit. Anna, die diepbedroefd was en zich miskend voelde, lichtte Hans in over haar ellende. Hans, die medelijden had met Anna, zocht Dorus op en sloeg hem in elkaar. Anna genoot ervan te zien hoe Dorus zijn verdiende loon kreeg. Tegen zonsopgang horen we nog hoe Anna de spot drijft met Dorus.

OPDRACHT
Bepaal een rangorde waarin je de vijf personen uit dit verhaal plaats. Van meest verwerpelijk tot minst verwerpelijk.