01/02/2022

Daar vind ik iets van #31

Vervelen…….

Telkens als ik directeur werd van een nieuwe school, dan nam ik eerst eens even de tijd om goed rond te kijken. Gesprekken te hebben, bij vergaderingen zitten en luisteren. En heel belangrijk, gesprekken te voeren met kinderen die dat wilden of durfden. En waarachtig er wilden verschillende kinderen wel een kopje thee met mij drinken. Een van de jongens 8 /9 jaar zat heel rustig naar me te kijken en zei een tijdje niets. “Wil je wat van mij weten?” vroeg ik dan. Ja, vertel maar eens iets over jezelf…….. Toen ik klaar was, bleef hij zitten. Wat moet ik over jou weten? Na een korte inleiding kwam het hoge woord eruit. “Ik verveel me dood op school, ik lees drie boeken per week tijdens de lessen. Het is zoooo saai. Kun je daar wat aan doen? 

De volgende morgen keek ik door het raam van zijn lokaal. En ja hoor, daar zat hij, een dik moeilijk boek op schoot, het werkboek op tafel.

Kon ik er wat aan doen? Jazeker. Binnen drie weken hoefde hij zich door een andere werkwijze niet meer te vervelen. Hij kwam mij zelfs nog even bedanken.