02/03/2022

Daar vind ik iets van #34

Te laat

Zelf heb ik een hekel aan te laat komen. Ik ben er liever een kwartier eerder dan vijf minuten te laat. Nou kun je er niet altijd wat aan doen. Er staan zoveel busjes midden of  half op straat stil, vanwege de vele werkzaamheden, dat dat onverwacht tijd kan kosten. Sommige mensen zijn altijd te laat en telkens sta ik weer op tijd klaar. Hoe dom. Want, bel dan even dat je wat later bent.

Mijn twee dochters zaten maar twee minuten van ons huis naar de school. Zelfs lopend. Dacht je dat ze op tijd kwamen? Ze moesten zo vaak een briefje halen. Hoe dom.

Op school komen kinderen ook wel eens te laat, maar dan is het de vraag aan wie dat ligt? Wilde het kind zich niet aankleden? Staan ouders te laat op? Hebben de ouders de kinderen niet onder controle? Maar als een kind dan op school komt, dan maakt het een slechte start van de dag als een leerkracht verzucht, “je bent alweer te laat”. Je kunt dan maar beter zeggen, “wat fijn dat je er bent”. Op een gegeven moment kwam een vader met vier kinderen aangehold, voor zover dat kan. Al vanaf het wegbrengen van het eerste kind kreeg hij een enorme uitbrander van de juf. Het huilen stond hem nader dan het lachen en hij had er nog drie te gaan. Ik heb hem opgewacht en hem een kopje koffie aangeboden. Hij was nu toch al te laat. Zijn vrouw bleek een weekje weg te zijn en dan zijn vier jonge kinderen wel een hele klus op de vroege morgen, Ze moeten dan ook nog ontbijten, een stuk fruit mee, eten voor bij de overblijf en eventueel een sporttas. Ik had zowaar met hem te doen.