24/05/2021

Daar vind ik iets van # 4

Schoolkeuze in corona tijd.

Toch maar meteen een vervolg op de vorige blog/vlog. Ik ga u op een ander been zetten, of niet natuurlijk. Het is de bedoeling om stil te staan bij de keuzes die gemaakt kunnen worden wat betreft de keuze voor het voortgezet onderwijs in deze tijd. Als je naar de site van de CITO eindtoets voor kinderen van groep 8 gaat, kun je daar lezen dat ze, in tegenstelling tot andere jaren, de resultaten later bekend maken dan te doen gebruikelijk. Waarom? Uitslag is uitslag toch? Gaan ze resultaten bijstellen of minder zwaar wegen. Wachten ze af wat de gevolgen gaan zijn voor de kinderen? Geldt dat dan voor alle kinderen ? Vast niet. Veel kinderen hebben hinder ondervonden van de periode dat ze online les kregen. Andere kinderen gedijden juist bij het zelf kunnen plannen. Zij werden daar sterker van. Wat doe je met jouw kind als het gaat over het voortgezet onderwijs. “Gewoon” laten instromen, achterstanden worden vast wel ingehaald. Of bied je ze extra onderwijs in de vakantie, zodat ze hun achterstanden kunnen inhalen. (als je dat al zou kunnen betalen). Laat je ze het achtste jaar overdoen, zodat ze goed beslagen ten ijs, maar wel een jaar later naar het VO kunnen. Biedt de basisschool wel voldoende om überhaupt eventuele achterstanden in te halen. Hoe erg is het als een heel schooljaar 2020/2021 wat in te halen heeft? En stel, je kind zit nu in groep 7, wat biedt de school nog in het achtste jaar? Als je kind voor loopt, waarom dan niet nu al naar het VO? Of missen ze dan de sociale en zeker traditionele activiteiten die horen bij groep 8. Hoe weet je zeker dat die er zullen zijn. Op een aantal scholen waren die er dit jaar ook niet. En waarom niet?
Corona, corona, corona…..

Het mooiste is als een kind in balans is. Zich fijn voelt, gewaardeerd. Wat ze dan ook presteren. Kunt u daar voor zorgen? Waar staat de veer voor?

Nog even iets anders. Tot mijn grote vreugde zijn er kinderen die mij volgen. Maar die wil ik zeker niet belasten met zaken, waar zij zich niet druk over moeten maken. Daarom binnenkort een kinderpagina met vooral leuke hilarische filmpjes. U mag ook kijken, maar….